Nyheter

Klubbnyheter/information

2020.06.11
Hej Djurgårdsfamiljen!
Styrelsen har beslutat att seniorträningarna (flagg, damer samt herrar) kan starta igen den 16/6, under tisdagar och torsdagar 20:30-22:00 på Östermalms IP med följande restriktioner:
– Det viktigaste för oss i DIF AF är att alla våra medlemmar känner sig trygga att kunna vara med och delta på träningar. Därför kommer alla träningar under de två första veckorna ske utan fysisk kontakt (vilket inkluderar alla typer av tacklingar, Huddle’s och andra övningar som kräver fysisk kontakt). Därför ber vi er också att undvika fysisk kontakt i anslutning till och efter träningen.
– DIF AF försöker att undvika riskerna med att använda kommunala transportmedel för alla sina medlemmar, därför vill vi att samtliga säkerställer att det alltid finns alternativa färdmedel (bil, cykel, scooter) för samtliga medlemmar i laget – oavsett varifrån de utgår så att ingen exkluderas.
– ALLA har med sig egna vattenflaskor.
– Omklädning/dusch sker i hemmet i största möjliga mån.
– Närvaron för anhöriga begränsas under träningen. Vid närvaro tänk på att hålla avstånd till samtliga i laget och alla andra kring anläggningen. Rekommendationen är 2 meters avstånd! Det är upp till var och en att besluta om deltagande vid träning är lämpligt utifrån dess förutsättningar.

Vi i styrelsen utvärderar situationen löpande och uppdaterar oss samt er med mer information från myndigheter och förbund.

Med vänliga hälsningar,
Styrelsen för Djurgårdens IF Amerikansk fotboll

_______________________________________

2020.03.28
Hej Djurgårdsfamiljen,

det är märkliga tider för oss alla nu med viruset som sprider sig över världen. Vi hoppas att alla har det bra trots allt detta och att ni gör allt för att hålla er själva och era nära och kära friska.
Det är en utmaning för oss som klubb i hur vi ska agera under dessa mycket speciella omständigheter. Vi pratar kontinuerligt kring olika alternativ för att visa att vi tar vårt ansvar som idrottsförening.
Ett alternativ är att starta träningar ute med tydlig kommunikation till spelare och föräldrar vad som gäller: Att absolut inte träna vid minsta sjukdomssymptom (gäller förstås även coacher), att alla är noggranna med att tvätta händerna före och efter träning, att vi avråder från kollektivtrafik till och från träningarna och att vi håller extra social distans under dem. Samt att vi noga följer myndigheternas rekommendationer och att beslutet att träna snabbt kan ändras beroende på utvecklingen.
Ett annat alternativ är att vi startar träningar på distans, där vi använder oss av dator/mobiltelefon för att få våra medlemmar att hålla igång och träna i grupp fast hemmabaserat.


Säkerheten för våra medlemmar går före allt annat! Och att vi som klubb tar ansvar för våra spelare, tränare och ledares hälsa. Vi kommer dock aldrig att avvika från de råd våra expertmyndigheter ger, utan vara noga med att lyssna på de rekommendationer som finns.

Har ni synpunkter eller åsikter om hur vi bör agera så får ni gärna höra av er till oss i styrelsen. Vi kommer kontinuerligt att uppdatera er om förändringar. Styrelsen hörs på söndagar men också vid akut behov.

Mer information:

– RF’s riktlinjer:
https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/

– SAFF’s uttalande kring seriespel:
https://www.saff.se/Nyheter/nyheterfransaff/273uppdateringkringseriernaochcoronalaget/

Med vänliga hälsningar,
Styrelsen för Djurgårdens IF Amerikansk fotboll

_______________________________________