amerikansk-fotboll-rugby-tackling

Säkrare tackling med ny teknik

2017-01-26

Djurgårdens IF Amerikansk Fotboll tar hjälp av rugbyn för att lära sig tacklas på ett nytt sätt för att motverka eventuella skador.

Som alla vet är amerikansk fotboll en kollisionssport och med mycket kontakt och smällar mot kroppen. För att minska risken för eventuella skador, framförallt smällar mot huvudet. Samt höja säkerheten för våra spelare så satsar DIF amerikansk Fotboll i år stort på en ”ny” tacklings teknik. Nämligen rugby tacklingar. I vår kusin sport gör man också diverse tacklingar på spelare där dock utan hjälm, vilket gör att man använder en annan teknik för att just undvika få smällar på huvudet.

För att lära ut denna teknik har DIF amerikansk fotboll tagit hjälp av Berserkers rugby förening. I lördags gick startskottet för den första utbildningen för våra yngsta spelare. Då träning gästades av Viktoria, Niklas och Jonny från Stockholm Berserkers RFC som höll i en första lektion i teknik och vad som är viktigt när man tacklas i rugby.
Detta är något vi kommer att lära ut i alla våra lag från yngsta till senior och det kommer även blir en del av DIF amerikansk fotbolls coachutbildning.

Rugby tacklingar används även i NFL, av exempelvis Seattle Seahwaks, då under namnet Seahawks tackling