m_jandal

NY OFFENSIV ASSISTERANDE COACH 2017

2016-12-05

Djurgårdens IF AF’s herrlag välkomnar Martin Jangdal till coach staben 2017. Jangdals roll blir assisterande coach på den offensiva sidan av bollen, i första hand den offensiva linjen.

 

Martin började spela amerikansk fotboll 2005 i moderklubben Luleå Eskimoes. 2007 åkte han över till staterna och Michigan där han spelade en säsong med high school laget Houghton Gremlins. När han återvände till Sverige blev han uttagen till junior landslaget. Dessvärre bröt Martin knäet samma säsong och 2010 till 2012 tog han klivet till sidlinjen och coachade då Eskimoes offensiva linje och var även assisterande head coach.

2015 kom Jangadal till Djurgården och gjorde en säsong innan en hjärnskakning under försäsongen tvingade honom till vila och slutligen höll honom från spel under hela 2016. Efter noga övervägande väljer nu Martin att kliva åt sidan 2017 och istället hjälpa laget från sidlinjen.

Skorna är på hyllan för tillfället och det kan bli permanent. Hjärtat bultar fortfarande för att spela men huvudet säger annat.”

För Djurgårdens herrlaget som inför 2017 är i sökandet efter en ny huvudtränare har gjort klart sedan tidigare med flera namn till den nya coachstaben.
Där är Martin ett välkommet tillskott;

”Vi är oerhört glada för att Martin anslutit till herrarnas coachstab 2017. Med hans erfarenhet inom sporten och positionen kommer han vara ett utmärkt bidrag till en lagdel som redan är en av lagets starkaste.”

konstaterar Christian Ståhl-Hansen, sportchef Djurgården.

Jangdals fokus kommer 2017 att ligga på den offensiva linjen, en lagdel som de senaste säsongerna varit en stabil stomme i truppen.

”I min mening är den offensiva linjen hjärtat i laget, kulturbärare och de som sprider glädje och intensitet till anfallet.

Martin fortsätter;
”Jag förväntar mig att vi med det matrialet vi har kommer att vara bästa offensiva linjen i division 1 och även kunna utmana den nedre delen av lagen i superserien. 
Med rutinen från Christoffer “Ludde” Lundin till intensiten från Torkel Blohmé och hjärtat från Toni Hattara hoppas jag vi kommer kunna, med hjälp våra yngre talanger, ta den offensiva linjen till nästa nivå i spelförståelse, styrka och intensitet!”