Våra Juniorlag

Djurgårdens IF Amerikansk Fotboll – En breddförening för barn, ungdomar och vuxna. I Djurgården arbetar vi för att vår sport ska växa i Sverige och har ett tydligt beslut på att vi ska hälsa alla välkomna till föreningen och vara en tydlig breddförening som tar emot alla som vill. Detta avspeglar sig tydligt i vår ungdomsverksamhet där vi aktivt arbetar för att barn och ungdomar ska kunna få vara med på sina villkor.

Vi tar emot i alla våra aktiva träningsgrupper.

Våra träningsgrupper

Vår hemmaarena är Östermalms IP (Info). Där finns det två 7-mannaplaner och en 11-mannaplan. I amerikansk fotboll på juniornivå spelar tjejer och killar tillsammans. Tjejer spelar med 1 års dispans, det vill säga, om du är 16 år får du spela med U15 (se nedan). Vi är alltid intresserad av att få nya spelare, både tjejer och killar.

Om ni har några frågor eller vill anmäla att ni vill börja, vänligen skicka ett mail till: junior@difaf.se.

OBS: Träningstiderna nedan kan komma att ändras på grund av att de ännu inte är konfirmerade.

U11 är vår verksamhet för spelare som är 9 – 11 år under innevarande år. Här lär du dig grunderna från början med några av föreningens bästa tränare. Vill du bara träna så går det bra, vill du spela match måste man vara på huvudträningen då och då för att lära sig spela som DIF gör.

Träningstider U11:
Måndagar kl 17:30-19:00 på Gärdet (korsningen Lindarängsvägen/Sandhamnsgatan)
Onsdagar kl 17:30-19:00 på Gärdet (korsningen Lindarängsvägen/Sandhamnsgatan)

För mer information, besök oss på https://www.laget.se/u-11

U13 är vår verksamhet för spelare som är 12 – 13 år under innevarande år. I U13 spelar vi seriespel under hösten, kör teknikträning under vintern och deltar i cuper på våren för att varje sommar åka till Dukes Tourney i Skövde, vår motsvarighet till Gothia Cup där lag från hela landet samlas för att visa vem som kan mest i 3 dagar.

Träningstider U13:
Tisdagar 18:30-20:00, Östermalms IP
Torsdagar 18:30-20:00, Östermalms IP

För mer information, besök oss på https://www.laget.se/difaf-13

U15 är vår verksamhet för spelare som är 14 – 15 år under innevarande år. U15 arbetar mycket med uppbyggnadsträning under vintern och tidig vår (styrka, teknik, smidighet) för att övergå till träningsmatcher på våren och sen uppladdning för sommarens turneringar och höstens seriespel.

Träningstider U15:
Tisdagar 19:00-20:30, Östermalms IP
Torsdagar 19:00-20:30, Östermalms IP

För mer information, besök oss på https://www.laget.se/difaf-u15

U19
U19 tränar med och spelar match med A-laget i Division 1. Säsongen är från april-juni, med slutspel i
augusti/september. 
Kontakt: senior@difaf.se eller besök herrlagets respektive damlagets sidor.