Våra Juniorlag

Djurgårdens IF Amerikansk Fotboll – En breddförening för barn, ungdomar och vuxna.  I Djurgården arbetar för att vår sport ska växa i Sverige och har ett tydligt beslut på att vi ska hälsa alla välkomna till föreningen och vara en tydlig breddförening som tar emot alla som vill. Oavsett om du vill spela match eller bara träna, oavsett om du vill tacklas och bara kasta och fånga boll. Det finns en nivå för er alla. Detta gäller för alla våra lag, både vuxna och barn. Vi har också en väldigt viktig regel som få föreningar i Sverige med elitverksamhet på seniorsidan har;

”ALLA som kommer på träning och vill spela match, får spela match.”
(Detta gäller samtliga lag i klubben. Från PeeWee till vårt Herrlag.)

Detta avspeglar sig tydligt i vår ungdomsverksamhet där vi aktivt arbetar för att barn och ungdomar ska kunna få vara med på sina villkor.
Visionen för DIFs ungdomsverksamhet är att vi ska ha träningsgrupper i alla Stockholms stadsdelar och alla kranskommuner som inte har egen verksamhet inom amerikansk fotboll. En vision som vi sakta har börjat uppfylla med träning i 3-4 stadsdelar hittills. (Östermalm, Bromma, Vällingby och Spånga.)

Vi tar emot i alla träningsgrupper, vi tror inte på väntelistor. Tanken är att om vi blir för många i en träningsgrupp så delar vi bara upp den i fler. Inför säsongen 2018 behöver vi barn och ungdomar som är födda 2001-2002 samt 2005-2006. Det är mycket bra att börja redan på hösten för det är höst och vinter vi gör oss redo för sommarsäsongen i den roligaste sporten i hela världen, amerikansk fotboll.

Våra träningsgrupper

Speedball är en nybörjar grupp och är till för alla som är 11-15 år och vill börja spela amerikansk fotboll startar i vår Speedball grupp. Här lär du dig grunderna i amerikansk fotboll, allt från regler och taktik till hur du stoppar din motståndare med rätt tackling eller hur du fångar bollen och behåller den på rätt sätt. Så fort du är redo så förs du över till ordinarie träningsgrupper. Speedball kostar 1100 kr för höstterminen.

Speedball träningstider: Tisdagar och Torsdagar 18:30-20:00 på Östermalms IP.

U9 är vår yngsta verksamhet och relativt nystartad. Här är de som är 8-9 år gamla (1an till 3an). De tränar med våra U11 grupper tills de blir tillräckligt många för att bilda en egen grupp. De spelar match i flaggfotboll främst (utan tacklingar). 
Träningstider: Se U11

U11 är vår verksamhet för de som går i 3an till 5an (10-11 år). Här lär du dig grunderna från början med några av föreningens bästa tränare. Vill du bara träna så går det bra, vill du spela match måste man vara på huvudträningen då och då för att lära sig spela som DIF gör. U11 har två träningsgrupper West, som tränar i Bromma/Spånga och East som tränar på Östermalms IP.

Träningstider:
U11 West
Måndagar 18:30-20:00, Vultejus IP, Ängby (Gräsplanen vid Spångavägen/Vultejusvägen)
Fredagar: 18:30-20:00, Nälsta IP, Spånga

U11 East
Tisdagar kl 18:30-20:00 på Östermalms IP

Huvudträning (alla grupper): Tisdagar kl 18:30-20:00 på Östermalms IP

Huvudtränare: Xavier Viteri
Kontakt: junior@difaf.se

U13 Du går troligtvis i 5an till 7an när du tränar i denna grupp (12-13 år). I U13 spelar vi seriespel under hösten, kör teknikträning under vintern och deltar i cuper på våren för att varje sommar åka till Dukes Tourney i Skövde, vår motsvarighet till Gothia Cup där lag från hela landet samlas för att visa vem som kan mest i 3 dagar. 2017 så slutade DIF 5:a i både U13 och U15.
U13 har två träningsgrupper och målet är att kunna ha två lag i seriespel inom en snar framtid.

Träningstider:
U13 West
Måndagar 18:30-20:00, Vultejus IP, Ängby (Vultejusvägen/Spångavägen)
Fredagar 18:30-20:15, Nälsta IP, Spånga

U13 East
Tisdagar 18:30-20:00, Östermalms IP
Torsdagar 18:30-21:00, Östermalms IP

Huvudträningar: Tisdagar på ÖIP och Fredagar på Nälsta IP

Huvudtränare: Örjan Törmänen
Kontakt: junior@difaf.se

U15 har idag huvudsaklig verksamhet på Östermalm. Laget arbetar mycket med uppbyggnadsträning under vintern och tidig vår (styrka, teknik, smidighet) för att övergå till träningsmatcher på våren och sen uppladdning för sommarens turneringar och höstens seriespel.

Träningstider:
Tisdagar och Torsdagar 18:30-21:00 på Östermalms IP

Huvudtränare: JD Stenquist-Vinter
Kontakt: junior@difaf.se

U17 är aktivt och under uppbyggnad. Här är de som är födda 2001- 2002 välkomna, både nybörjare och erfarna spelare. Laget spelar under hösten 2017 flaggfotboll samt 7vs7.

Träningstider
Tisdagar och Torsdagar 18:30-21:00 på Östermalms IP. Flaggfotboll på torsdagar.

Huvudtränare: Mats Ringel
Kontakt: junior@difaf.se

U19
U19 tränar med och spelar match med A-laget i Division 1. Säsongen är från april-juni, med slutspel i
augusti/september. De som vill tränar och spelar även med flaggfotbollslagen. När vi känner att vi har spelarmaterial i antal och förmåga kommer vi att starta ett eget U19 lag och delta i riksserien och SM-slutspel.
Kontakt: junior@difaf.se eller besök herrlagets respektive damlagets sidor.