Damlaget

Djurgården har nyligen startat ett damlag. Vi kommer under hösten 2017 att träna teknik inomhus, och sedan med skydd utomhus under våren och sommaren. Siktet är inställt på seriespel 2018.

Amerikansk fotboll är en sport som förenar, stärker och utmanar. Det är lagsporten där du som person utvecklas som individ, och som lagspelare. Det finns roller för alla storlekar och personligheter. Det som förenar oss inom DIFAF är vår starka värdegrund, familjekänslan och drivet. 

Vi söker därför dig som är dam eller identifierar dig som sådan att testa på denna sport och börja spela med oss. Oavsett ålder eller tidigare träningserfarenhet finns det en plats för dig i damlaget. Är du under 16 år har vi juniorlag där flickor spelar.

Ta med dig nyfikenhet, en vilja att lära dig och gott humör så hjälper vi dig med att komma igång. Oavsett din tränignserfarenhet sedan tidigare kommer vi att hjälpa dig utvecklas med de mål du har som individ och de mål vi sätter för laget. DIF AF Dam är ett breddlag, vilket betyder att vi fokuserar på att ha kul tillsammans snarare än att vinna – det sistnämnda kommer som en eventuellt välkommen bonus om vi kan och har möjlighet.

Träningarna för hösten 2018 är preliminärt schemasatta till måndagar och onsdagar kl 20-22, på Erikdalshallens motionsrum.

Har du frågor angående träningar, spel, utrustning eller avgifter är du varmt välkommen ner vid ett träningstillfälle eller kontakta oss via dam@difaf.se .