david

Djurgården förstärker linebackerkåren

2017-03-01

Djurgården har alltid mönstrat starka linebackers. Ken Kacal 2005-2007, Pat McCarthy 2008-2009, Björn Boberg 2007-2015 och nu senast Johan Höög som spelat med klubben sedan 2013. Inför 2017 ansluter ytterligare ett starkt kort till linebackerkåren.
Välkommen till Djurgården David Berntsen!

 

Defensiv koordinator Jonathan Westny;

För säsongen 2017 kommer Djurgården att spela ett helt nytt försvarssystem vilket sätter press på alla spelare på försvaret, även veteraner. Det är därför otroligt skönt att ha en kille som David i en så viktig del av försvaret som linebackerkåren.

david1

#44 Berntsen 2009 på Heppner High School, Oregon.

Berntsen började sin fotbollsresa 2006 med Luleå Eskimoes seniorer som 15 åring. David återgick till juniorfotboll och spelade 2 säsonger med Oulu Northern Lights  U19 lag i Finland och pendlade även ner till Umeå och Westerbotten Huskies innan han 2009 gjorde resan över atlanten till Heppner High School, Oregon. Där han spelade thight end och defensive end.

Tillbaka i Sverige flyttade David söderut för att läsa på universitet och spelade samtidigt med Norrköping Panthers. 2016 gick flyttlassen till huvudstaden där han kom i kontakt med Djurgården.

”Under mina år så har jag lärt känna många fotbollsspelare och när jag flyttade till Stockholm så kände jag några som spelade i Djurgården. Så när jag pratade med dem och fick höra hur de lovordade Djurgården så var valet ganska enkelt.”

och Berntsen fortsätter;

”Jag gillar passionen och glöden i klubben. Det är många spelare här som spelar för att de älskar sporten och den stämningen skiner verkligen igenom på träningarna. Redan från dag 1 kände man sig välkommen och som en i familjen.”

I Berntsen får Djurgården en atletisk, stark och aggressiv linebacker.

Med erfarenhet och framgång som både RB och DE så är David en otroligt atletisk spelare som har all potential att ha en fantastiskt säsong överallt på planen.” 

konstaterar Westny och Berntsen avslutar;

”Hunger, jag spelar för att jag älskar sporten och kommer göra allt för att ligga steget före motståndet. Under de åren jag spelat så har jag haft privilegiet att bli coachad av många bra och kompetenta coacher vilket jag hoppas kunna använda för att hjälpa oss som lag ta hem segern i Div.1 2017.”